Dakrenovatie met Gummil Premium vloeibaar rubber

Aan een plat dak kan je als Doe-Het-Zelver heel wat zelf doen. De tijd dat je voor het dichten van een plat dak naar bitumineuze materialen moest grijpen, ligt al lang achter ons. Bitumen, dat je met behulp van een gasbrander plaatst, is nog altijd erg populair. Maar zeker voor een Doe-Het-Zelver niet altijd zonder gevaar.

De oorzaak van een daklekkage op een plat dak?
Daklekkage wordt meestal veroorzaakt door een slecht en vooral oud dak. Door verstoppingen blijft het water op platte daken staan waar het door de conditie waarin het dak verkeerd een daklekkage tot gevolg heeft.

Naast de waterschade door een lekkend dak kan een lek dak, indien niet tijdig wordt ingegrepen, gaan verrotten of zelfs inzakken. Het is dus van belang een lekkend dak zo snel mogelijk te repareren en te voorzien van een hoogwaardige waterafdichtende beschermende rubber coating.

Stappenplan dakrenovatie met Gummil vloeibaar rubber

Het repareren van een daklekkage is met onze hoogwaardige waterafdichtende coating geen enkel probleem. De combinatie van Gummil Premium vloeibaar rubber met GeoTex zorgt voor een sterke duurzame milieuvriendelijke oplossing.

  1. Maak de oppervlakte schoon, droog en vetvrij. Al het vuil en losse deeltjes moeten verwijderd worden.
  2. Naden, hoeken en loodstukken zijn vaak de zwakke plekken op het dak. Deze plekken zullen voorbehandeld moeten worden. Breng met een (blok)kwast een eerste laag Gummil Premium vloeibaar rubber aan over de te beschermen constructie. Breng vervolgens in de nog natte substantie de GeoTex aan.
  3. Nadat alle naden en scheuren zijn bedekt met twee lagen Gummil Premium vloeibaar rubber en GeoTex, wordt het volledige dak in een laatste, dekkende laag Gummil Premium vloeibaar rubber gezet.
  4. Dit proces herhalen bij elke naad, scheur en slechter deel van het dak.
  5. Nadat alle naden, scheuren en slechtere delen zijn bedekt met twee lagen Gummil Premium vloeibaar rubber en GeoTex wordt de volledige dakgoot in de Gummil Premium vloeibaar rubber gezet.
  6. Na droging ontstaat een naadloos, flexibel membraam.
  7. De laag is al na circa 3 uur stofdroog, maar het is belangrijk het complete droogproces in acht te nemen om beschadigingen te voorkomen. Afhankelijk van de laagdikte duurt dit 24 tot 72 uur.
Gummil BV

Gummil BV

Reageer op dit bericht

%d bloggers liken dit: