Dakrenovatie

Waterschade als gevolg van dak lekkage voorkomen

Een daklekkage is een veel voorkomend probleem dat altijd ongelegen komt. Gummil Premium vloeibaar rubber is een waterdichte rubber coating ter voorkoming of voor reparatie van daklekkage.

Gummil Premium Vloeibaar Rubber; de oplossing!

Dakrenovatie met Gummil Premium vloeibaar rubber

Aan een plat dak kan je als Doe-Het-Zelver heel wat zelf doen. De tijd dat je voor het dichten van een plat dak naar bitumineuze materialen moest grijpen, ligt al lang achter ons. Bitumen, dat je met behulp van een gasbrander plaatst, is nog altijd erg populair. Maar zeker voor een Doe-Het-Zelver niet altijd zonder gevaar.

De oorzaak van een daklekkage op een plat dak?
Daklekkage wordt meestal veroorzaakt door een slecht en vooral oud dak. Door verstoppingen blijft het water op platte daken staan waar het door de conditie waarin het dak verkeerd een daklekkage tot gevolg heeft.

Naast de waterschade door een lekkend dak kan een lek dak, indien niet tijdig wordt ingegrepen, gaan verrotten of zelfs inzakken. Het is dus van belang een lekkend dak zo snel mogelijk te repareren en te voorzien van een hoogwaardige waterafdichtende beschermende rubber coating.

Dakrenovatie met Gummil Premium vloeibaar rubber

Gummil Premium vloeibaar rubber kwaliteitsgarantie

Gummil Premium vloeibaar rubber is uitgebreid getest en gegarandeert een jarenlange prestatie.
Is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen en is zeker 30 jaar bestendig tegen UV-straling!

Dakrenovatie met Gummil Premium vloeibaar rubber

Stappenplan dakrenovatie met Gummil vloeibaar rubber

Het repareren van een daklekkage is met onze hoogwaardige waterafdichtende coating geen enkel probleem. De combinatie van Gummil Premium vloeibaar rubber met GeoTex zorgt voor een sterke duurzame milieuvriendelijke oplossing.

Direct bestellen

Stap Omschrijving
1 Maak de oppervlakte schoon, droog en vetvrij. Al het vuil en losse deeltjes moeten verwijderd worden.
2 Naden, hoeken en loodstukken zijn vaak de zwakke plekken op het dak. Deze plekken zullen voorbehandeld moeten worden. Breng met een (blok)kwast een eerste laag Gummil Premium vloeibaar rubber aan over de te beschermen constructie. Breng vervolgens in de nog natte substantie de GeoTex aan.
3 Nadat alle naden en scheuren zijn bedekt met twee lagen Gummil Premium vloeibaar rubber en GeoTex, wordt het volledige dak in een laatste, dekkende laag Gummil Premium vloeibaar rubber gezet.
4 Dit proces herhalen bij elke naad, scheur en slechter deel get dak.
5 Nadat alle naden, scheuren en slechtere delen zijn bedekt met twee lagen Gummil Premium vloeibaar rubber en GeoTex wordt de volledige dakgoot in de Gummil Premium vloeibaar rubber gezet.
6 Na droging ontstaat een naadloos, flexibel membraam.
7 De laag is al na circa 3 uur stofdroog, maar het is belangrijk het complete droogproces in acht te nemen om beschadigingen te voorkomen. Afhankelijk van de laagdikte duurt dit 24 tot 72 uur.
No tags for this post.