Kozijnaansluiting luchtdicht

Kozijnaansluiting luchtdicht bouwen

Houten, aluminium, kunststof en stalen kozijnen zijn doorbrekingen. Iedere doorbreking dient afgedicht te worden om een barrière te kunnen vormen tegen het indringen van vocht en lucht, de infiltratie.

Gummil Premium Vloeibaar Rubber; de oplossing!

Kozijnaansluiting luchtdicht bouwen

Ieder gebouw heeft een buitenschil voor het weren van vocht nodig. Wat echter belangrijker is, is wat er achter deze buitenschil kan gebeuren. Afhankelijk van het gevelsysteem zal er uitvoerig gekeken moeten worden naar de verschillende materialen, hun fysische eigenschappen en verdraagzaamheid met het toe te passen afdichtingssyteem. Een gevel heeft, naast een esthetische functie, als doel het klimaat in het gebouw behaaglijk te houden, zodat het voor de mens prettig is er te verblijven.

Kozijnaansluiting luchtdicht bouwen

Gummil Premium vloeibaar rubber kwaliteitsgarantie

Gummil Premium vloeibaar rubber is uitgebreid getest en gegarandeert een jarenlange prestatie.
Is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen en is zeker 30 jaar bestendig tegen UV-straling!

Kozijnaansluiting luchtdicht bouwen

Stappenplan luchtdicht afdichten van een kozijn

Stap Omschrijving
1 Maak de oppervlakte schoon, droog en vetvrij. Al het vuil en losse deeltjes moeten verwijderd worden.
2 Breng met een (blok)kwast een eerste laag Gummil vloeibaar rubber aan over de te beschermen constructie. Op de hoekverbindingen mag de GeoTex niet ontbreken.
3 Nadat alle naden en overlappingen met de GeoTex zijn bedekt en in twee lagen Gummil vloeibaar rubber zijn gezet, word de volledige aansluiting in de Gummil vloeibaar rubber gezet.
4 De laag is al na circa 3 uur stofdroog, maar het is belangrijk het complete droogproces in acht te nemen om beschadigingen te voorkomen. Afhankelijk van de laagdikte duurt dit 24 tot 72 uur.
5 Na droging ontstaat een naadloos, flexibel membraam.
No tags for this post.