Tuinpalen van hout beschermen tegen vocht en houtrot

Vocht tast de paal aan zorgt er uiteindelijk voor dat het met veel zorg geplaatste hekwerk na gemiddeld 8 jaar aan vervanging toe is. Natuurlijk hangt dit af van welk hout er gebruikt wordt en in welke grond de palen geplaatst zijn, maar de verrotting zal onherroepelijk toeslaan.

De oplossing voor dit probleem is simpel en doeltreffend, smeer de palen in met Gummil Premium Vloeibaar Rubber, tot een 10 tot 15 cm boven de grond en u zult, bij normaal onderhoud, een leven lang plezier hebben van hetgeen er geplaatst is.

Geïmpregneerd hout kopen is niet meer nodig, ijzeren bevestigingspunten die de grond ingaan waar de palen op bevestigd worden zijn niet meer nodig, beton storten rondom de palen is niet meer nodig, wat wel nodig is is het deel van de paal dat in de grond komt te staan in te smeren met Gummil Premium Vloeibaar Rubber, tot een stuk boven het maaiveld. Met een eenvoudige grondboor een gat te maken, paal erin te zetten, waterpas ertegenaan, gat dichtstorten, water eroverheen, aanstampen en u bent klaar voor het vervolg van het project.

Een nuttige tip is nog om de Gummil Premium Vloeibaar Rubber die u als restant overheeft aan de kopse kanten van de palen te smeren, de bovenkant van de schutting, hek, pergola of schommel. Logisch nagedacht, alle plekken die veel met water in aanraking komen verdienen de extra aandacht en bescherming die Gummil Premium Vloeibaar Rubber hen biedt.

Gummil BV

Gummil BV

Reageer op dit bericht

%d bloggers liken dit: