Waterdicht afdichten van doorvoeren

Zowel in kelders als kruipruimtes worden vaak openingen gemaakt van binnen naar buiten om liggend leidingwerk als een riolering, een gasleiding, electriciteit, waterleiding en telefoniekabels etc door te voeren van binnen naar buiten en visa versa.

We spreken dan van een zogenaamde doorvoer. Veelal zit deze doorvoer op een diepte van circa 60 tot 100 cm onder maaiveld, in veel gevallen net op of onder de grondwatergrens.

Op het moment dat leidingwerk door de keldermuur naar buiten wordt geleid dan maakt men vaak een niet-waterdichte afdichting van de ruimte rondom het leidingwerk. Zeker indien dit op een moment gebeurd bij bijvoorbeeld een lage grondwaterstand. Hierdoor lijkt de afdichting van de doorvoer bedriegelijk droog en solide. Echter op het moment dat de grondwaterstand enkele centimeters gaat stijgen in verband met grote regenval, dan kan het zomaar gebeuren dat het water eenvoudigweg via de gebrekkige afdichting de kelder inloopt

Gummil Premium Vloeibaar Rubber is de oplossing voor een waterdichte doorvoering van leidingen voor gevels, kelders en funderingen. Zowel voor bestaand en nieuw metselwerk als voor betonwanden.

Gummil BV

Gummil BV

Reageer op dit bericht

%d bloggers liken dit: